Om Sångbolaget

 

 

 

Sångbolaget består av Maria Peters, Andrea Hagman och Cecilia Åslund. Vi finns i Stockholm och vänder oss till alla som vill sjunga, med körer, sångkurser och sånglektioner. Sångbolaget är en sångskola med hög kvalitet öppen för både barn och vuxna.

 

 

 

 

Cecilia Åslund gick ut musiklärarutbildningen med inriktning körledning och sångpedagogik vid Musikhögskolan i Malmö 1999. Efter examen har hon jobbat som musikklasslärare i Sollentuna musikklasser, som inspicient för Radiokören på Sveriges Radio och flera år som sång- och ensemblelärare vid estetiska programmet på Värmdö gymnasium. Parallellt med läraryrket har Cecilia lett körer, hållit sångkurser och masterclasser och är knuten till Ölands folkhögskola som gästlärare i sång. Sedan februari 2008 arbetar hon heltid med Sångbolaget och är drivande i körverksamheten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andrea
Cecilia
Maria

 

 

Andrea Hagman gick ut musikhögskolan i Piteå (2002) med inriktning sångpedagogik, Operastudio 67 (2004) och Operahögskolan (master) i Göteborg 2006. Hon har varit solist på bl.a Folkoperan, Regina, Kungliga Operan, Unga Klara, Fäviken Opera, Julita Slott och i samarbete med Länsmusiken i Småland och Estrad Norr (Östersund). Förutom arbetet på Sångbolaget är hon solist i konsertsammanhang, sångkonsult i körer och medlem i Opera Galopp med vilken hon turnérar med föreställningen "Operaclowner" i regi av Ika Nord. I sommar sjunger Andrea Syster Genoveva i Suor Angelica i Högs kusten operafestival.

 

 

 

 

 

 

 

Maria Peters

gick ut musiklärarutbildningen med inriktning på komposition/arrangering och sång vid Musikhögskolan i Örebro 1998. Hon har undervisat på folkhögskolor, studieförbund och musikskolan Lilla Akademin. 2005 startade hon Teaterkören, som numera är en ideell förening med totalt 170 medlemmar, fördelade på två körer. Hon är också teatermusiker (piano och dragspel), och har arbetat med bl.a Teater Lacrimosa, Riksteatern, Slávateatern, Södra FOT och Propellerteatern.

 

 

 

Hannah Lundgren (Vikarie för Andrea Hagman)

Hannah har en kandidatexamen i danspedagogik med inriktning klassisk balett från Dans- och Cirkushögskolan. Under sin utbildning mottog hon ett Erasmusstipendium och studerade under en termin moderna danstekniker på University of Chichester i England. Efter examen 2010 i Stockholm fortsatte hon sina studier på Dance New Amsterdam i New York för att fördjupa sina kunskaper i både klassisk balett och i modern jazz. Hon har arbetat som dansare i produktioner internationellt bland annat på Cypern och arbetar vid sidan av dansundervisningen på bla Kulturama och Balettakademien i Stockholm med ett danskompani som gör föreställningar för barn.

Om Sångbolaget